Verduisterende (duo) rolgordijnen. Wat is het en hoe werkt het?

Lekker doorslapen als buiten de zon schijnt met verduisterende gordijnen.

Je werkt in de verpleging of je werkt in ploegen, dan herken je zeker dat als je vroeg in de ochtend afgewerkt bent, je moeilijk kunt slapen.  Of je hebt een baby die nog overdag slaapt en een ritme nodig heeft.  Dit zijn situaties waarin verduisterende rolgordijnen hun nut bewijzen. Tegenwoordig kun je een raam op verschillende manieren verduisteren. Je ziet vaak van die span systeempjes maar als je raam breder wordt dan 1 meter, dan kun je daar niets meer mee. Ze raken dan sneller defect.  Er blijven dan nog drie opties over;  Verduisterende overgordijnen welke je aan een gordijnrail tegen het plafond monteert. Deze verduisteren goed. Nadeel is dat je overdag geen decoratie vóór het raam hebt hangen. Een bijkomend voordeel is dat deze meestal wasbaar zijn.

Rolgordijnen

Met rolgordijnen kun je een goede verduistering bereiken.  Bij voorkeur hang je deze met een overlap over de raam nis om zo lichtinval langs de zijkanten af te schermen.  Als je deze met een cassette kiest dan komt er ook langs de bovenzijde weinig licht  door en wordt het goed donker binnen. Verduisterende rolgordijnen zijn een zeer praktische oplossing die bovendien goedkoper is dan elke andere.  Je kunt ze verkrijgen met een warmte werende achterzijde en dat is overdag wel erg prettig in de zomer.  De witte achterzijde reflecteert dan zon en warmte en neemt nagenoeg geen warmte op. Een verduisterend rolgordijn hangt strak en is in elk interieur goed toe te passen.

Verduisterend Duo rolgordijn

Met verduisterende duo rolgordijnen kun je veel meer regelen dan met een overgordijn of rolgordijn. Het bestaat uit verduisterende en doorzichtige stroken die in twee lagen voor elkaar geschoven worden. Je kunt het gordijn dus ook als vitrage gebruiken en overdag inkijk tegen gaan en tocht licht binnen krijgen.  Hoe breder de horizontale stroken zijn hoe beter een verduisterend duo rolgordijn werkt.

Reageren is niet mogelijk