Houten jaloezieën! Een blijvende trend?

Is een houten jaloezie een blijvertje, of gaan ze op termijn weer verdwijnen?

Als alternatief voor de peperdure shutters kom je ze vaak tegen. Een Houten jaloezie brengt sfeer in huis. Door het gebruik van natuurlijke materialen in veel warme tinten zijn ze een meerwaarde voor nagenoeg elk interieur. Maar wat moet je weten als je jaloezieën wilt gaan kopen.  De meeste klanten zijn er echt blij mee, maar er kleven naast een aantal mooie voordelen ook enkele nadelen aan.

Nadelen

Zo wordt de jaloezie als deze wat groter is en opgetrokken moet worden, een zware raamdecoratie. De pakkethoogte is bij 260 cm hoog al gauw 30 cm en dat is best een groot vlak voor het raam. Let met hout ook op in vochtige ruimtes zoals de badkamer.  Als deze niet geventileerd is en altijd een hoge luchtvochtigheid heeft, dan kunnen de lamellen krom trekken en kan de lak scheuren omdat het hout gaat uitzetten onder invloed van vocht.  Heb je de vocht regulatie goed voor elkaar dan kun je de jaloezie zelfs in de badkamer plaatsen. Het laatste nadeel is het afstoffen. Daarover klagen de meeste mensen, want dat is best even werk. Dan is er ook nog de breedte. Deze is meestal gemaximaliseerd tot 270 – 300 cm. Dit omdat er geen langere lamellen zijn, of het systeem anders niet meer op te trekken is.

Voordelen

Het product zou niet zo populair zijn als er ook niet zoveel voordelen waren. De uitstraling is natuurlijk super. De warmte, het sfeerbeeld, het grote aantal kleuren in houten jaloezieën de combinatie met de meubels spreken boekdelen. Je hoeft een houten jaloezie dus niet per definitie met houten meubels te combineren, dat mag zeker ook textiel zijn, of juist met mooie overgordijnen.  Ze dempen het geluid beter dan horizontale aluminium jaloezieën. Ook hebben ze een minder zakelijke uitstraling dan aluminium. Hout is er een veel warme kleuren en structuren.  De laatste mode laat zien dat net als bijvoorbeeld bij laminaat er diepte effecten op de lamellen worden aangebracht. Dit is een duur productieproces waardoor deze ook een stuk duurder zijn dan de gladde lamellen.

 

 

Reageren is niet mogelijk