Kletsen over roljaloezieën

Een roljaloezie! Hoe past deze het best in je inrichting?

De roljaloezie gaat al wat jaartjes mee en er zijn al mensen die aan wat nieuws toe zijn. Schrijf echter de rol jaloezie nog niet te snel af. Deze heeft toch wel een ontwikkeling doorgemaakt en we gaan je hier vertellen wat je er mee kan en of hoe je je bestaande jaloezie kunt updaten.  De eerste roljaloezieën heb je natuurlijk in de bouwmarkt gekocht.  Deze concurreren voornamelijk op prijs. Hierdoor worden concessies gedaan aan de kwaliteit van het product.  Kijk maar eens goed naar de dunnen cassette, het dunne optrek mechanisme en het vaak te lichte onder latje.

Twee stoflagen

 

De roljaloezie bestaat uit twee lagen stof. Het stof heeft doorzichtige en ondoorzichtige delen die door aan het de ketting te trekken voor elkaar worden geschoven. Op die manier kun je het gordijn doorzichtig maar ook ondoorzichtig maken. De stroken schuiven al rollend afwisselend voor elkaar door zodat je dus de vrijheid hebt om inkijk licht en zon te regelen. Ook bepaal je eenvoudig de lichtintensiteit binnen en dat is erg prettig. Zie ook dit Blog.

Op maat gemaakt

Als je een roljaloezie op maat laat maken, dan ben je kwalitatief altijd beter uit. De gebruikte materialen en de randen zijn zwaarder en sterker. Je hebt bij maatwerk veel meer keuze in stoffen, cassettes en verzwaringen. Je kunt de jaloezie dan helemaal naar je eigen wens laten maken. Denk aan een ronde of rechthoekige cassette, denk aan strakke randen of juist een klassieke rand. Denk aan de kleur van de cassette en rand want die kun je ook in meerdere kleuren verkrijgen. Daarnaast zou je misschien de roljaloezieën wel elektrisch willen maken en met je smartphone willen bedienen. Zó maak je deze perfect naar jouw wens en passend bij je inrichting. Op zoek naar een goedkope roljaloezie op maat, kijk dan eens hier wat er allemaal mogelijk is.

Reageren is niet mogelijk