Duo rolgordijn gaat tot 300 cm breed

Grote Vlaamse vensters en duo rolgordijnen

Het duo rolgordijn is een functionele bekleding voor elk venster. Of het nu gaat om de living, de keuken of de badkamer, je kan met duo rolgordijnen veel doen. Als je oude raamdecoratie op pensioen gaat kun je gerust eens overwegen om over te stappen naar dit product.  Nu was het zo dat de maximale breedte bij de meeste woonwinkels 240 cm bedroeg. Gelukkig komt daar nu verandering in. Door verbetering in techniek kunnen wevers het duo rolgordijn stof nu 300 cm breed maken. En dat is goed nieuws want veel Vlaamse huizen hebben grote vensters die vaak meer weg hebben van een aquarium en voor een zee van ruimtelijkheid en helderheid in de living zorgen.

 Duo rolgordijn 300 cm

Technisch hoogstandje in productie en montage

Het bouwen van een dergelijk groot duo rolgordijn vergt uiterste precisie.  Het doek mag geen spanningsvelden hebben. Deze leiden onherroepelijk tot een golvend rolgordijn omdat spanningsvelden tegenover elkaar worden geprojecteerd. Het monteren dient perfect waterpas te gebeuren en de beugels waar de cassette in geklikt wordt dienen exact op één lijn te worden aangebracht. 1 mm verschil heeft al golvingen tot gevolg. Nu is het wel zo dat dergelijke brede rolgordijnen nooit volledig strak zullen zijn. Het blijft tenslotte textiel. De lichte golvingen moeten natuurlijk wel binnen bepaalde toloranties vallen.

Aanbevolen kleuren voor grote vensters

Een groot venster zorgt natuurlijk voor ruimtelijkheid. Je wilt deze met duo rolgordijnen behouden. Als je van licht houdt, kies dan zeker en vast voor een witte of gebroken witte kleur. Je houdt de living licht en helder maar je kunt toch de doorkijk goed regelen. Wil je ook het zonlicht beperken, kies dan voor een donkerdere kleur. Als de zon dan op het gesloten gordijn staat, is het dan niet te fel licht binnen. Bij veel hinder van de zon, adviseer ik om voor een donkere kleur te gaan. Goede kleuren zijn Taupe, Mokka en mooie tinten zijn grijstinten.

 

Reageren is niet mogelijk